Evenwicht

Lekker, weekend, rustig de tijd, koffie op bed..
Heerlijk om je zo uitgerust te voelen…

Dit is de eerste blog van Slapen als een roos.
Wij vinden het leuk en belangrijk om je te helpen om te slapen als een roos.

Want wat is fijner dan lekker diep te slapen en uitgerust wakker te worden.

Gebaseerd op onze eigen ervaringen zullen we de komende tijd vertellen over hoe wij denken dat je meer invloed kunt hebben op je eigen slaap. En hoe je lekkerder kunt leren slapen.

Mijn leven door de week is best vol. Ik werk in de kinderopvang en ieder weet dat het niet de beste tijden zijn voor deze sector.

Ook ben ik iemand -altijd al geweest- die te veel hooi op haar vork kan nemen.

De afgelopen jaren heb ik een evenwicht gezocht -en gevonden-. Evenwicht tussen inspannende en ontspannende dingen. In geen dingen doen en wel dingen doen. In prikkels en geen prikkels. In bewegen en stil zitten.

Ik heb mijn leven overdag  zo aangepast, dat ik me niet alleen in het weekend, maar ook door de week uitgerust en energiek voel.

Dat zoeken naar dat evenwicht zou je kunnen omschrijven als het zoeken naar  mijn natuurlijke ritme. Ik ben die ik ben, met mijn wensen en voorkeuren.

Een voorbeeld.
Ik ben iemand die ’s ochtends niet gemakkelijk op gang komt. Brr, ik wil mijn bed niet uit. Dat was een van de dingen die ik wilde veranderen. En dat is aardig gelukt

Ik vind het nu prettig, om ’s ochtends de dag te beginnen, voor ik ga werken, met 20 minuten yoga.  Ik ben daar in september  2011 mee begonnen. Ik sta op, slaperig en een beetje krakkemikkig, ga naar beneden en ga daar rustig samen met een meneer of mevrouw op een dvd, yoga-en.

Langzamerhand word ik, tijdens de yoga, wakker. Ik beweeg me rustig, mijn spieren komen op gang en na 20 minuten eindig ik, ontspannen en wakker!  Ik drink vervolgens een glas water, neem een licht ontbijt en de dag ligt lachend voor me.  Ik stap op mijn fiets en ga naar mijn werk.

De afgelopen paar jaar heb ik geleerd hoe ik me goed kan ontspannen.  Met de yoga begin ik de dag ontspannen.  Ik probeer gedurende de dag dat ontspannen gevoel te houden of als het even weg is, weer terug te krijgen.

Mijn natuurlijk ritme begint ’s ochtends bij het wakker worden. Het krijgt vorm in een rustige en bewuste start van de dag.