De eerste keer

‘De eerste keer is altijd het mooist’ schrijft Tijn Touber in de Happinez nr 2. Je eerste kus, de eerste foto van de aarde vanuit het heelal…. Ik moet denken aan de eerste keer dat je weer een hele nacht slaapt, na een ‘slecht slapen’ periode. Mijn hemel wat is dat aangenaam, wat ziet de wereld er dan anders uit. Wat heb je dan een energie, wat kun je genieten van de dag. Wat kun je je aandacht richten op het licht, op de bloemetjes. Je bent ontspannen en dat straalt de wereld in. Wat geeft dat een boost om je leven te leven. Een dag lekker slapen helpt om elk moment van de dag met een ‘beginners mind’  tegemoet te zien. Leef in het nu en doe alles alsof het de eerste keer is.  Kip of ei:  slaap lekker en het lukt veel beter om in het nu te leven. Of: leef in het nu;  één van de manieren om je slaapprobleem op te lossen…..
Meer blogs