24 Uurs ritme?

‘Op een doordeweekse nacht, om pakweg 3 uur,  zijn 1 miljoen Nederlanders klaar wakker. Nederland wordt langzaam een echte 24-uurs samenleving, een land waar ook midden in de nacht altijd, alles mogelijk is. Niemand hoeft zich ‘s nachts meer te vervelen: steeds meer services en diensten zijn ook ‘s nachts beschikbaar. Ongeveer 16 procent van de beroepsbevolking moet mede daardoor inmiddels ook ’s nachts werken. En thuis raakt de nachtrust, met WIFI, Facebook en de smartphone onder het kussen, meer en meer ondergeschikt aan online leven. Tien procent van de Nederlanders lijdt ondertussen aan chronische slapeloosheid’. En die 10% is daar echt niet blij mee. Ze hebben overdag minder energie, voelen zich moe en slaperig, kunnen zich moeilijker concentreren, zijn sneller geïrriteerd en zo kan ik nog even doorgaan. Uit deze week gepubliceerd onderzoek blijkt dat een regelmatig dagritme -ongeveer op dezelfde tijd naar bed gaan en opstaan en een goede balans tussen inspanning en ontspanning-, een positief effect heeft op slapen. Wil je advies of hulp om een regelmatig dagritme te krijgen, bel of mail ons. Of reageer op de blog als je de derde R van Rust, Reinheid en Regelmaat maar onzin vindt.
Meer blogs