Wederom: Melatonine

We hebben het al vaker besproken: het gebruik van melatonine, als slaapmiddel. Dat het niet vanzelfsprekend werkt, niet voor iedereen werkt om in slaap te komen, wisten we al. Neuroloog Smits, van ziekenhuis Gelderse Vallei, stelt het volgende over de verkrijgbaarheid en het gebruik van melatonine. Hij zegt dat het moment van innemen erg belangrijk is, afhankelijk van het dagnacht ritme van de betreffende persoon. Dat het niet werkt voor mensen die ‘s nachts tussendoor wakker worden. En ook is de dosering persoonsafhankelijk. Gebruik je dit middel verkeerd dan kunnen je slaapproblemen zelfs verergeren. ┬áSmit is daarom tegen de vrije verkrijgbaarheid van het middel. Wij kunnen ons daar iets bij voorstellen. Probeer eerst de adviezen van Slapen als een roos op te volgen; levert dat niks op, dan kun je altijd nog aankloppen bij de huisarts voor een recept!