Beter slapen met 90 beats per minuut

Gewoon lekker gemiddeld zo’n acht uur per nacht slapen, daar vaar je wel bij. Je voelt je gelukkiger, gezonder, slimmer, creatiever, productiever, slanker. En het wordt ook nog eens makkelijker om gewoontes waar je van af wil, zoals bijvoorbeeld roken, te veranderen, omdat je meer wilskracht hebt. Aldus Richard Wiseman, hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Hertfordshire. In zijn onlangs verschenen boek ‘ Nachtrust’ vertelt hij uitgebreid hoe het komt dat heel veel mensen die acht uur vaak niet halen en wat je zelf kunt doen om hier verandering in te brengen. Een simpele tip van Wiseman waar je vandaag nog mee aan de slag kunt! Wiseman kwam in contact met de psycholoog Dave Elliot. Elliot had ontdekt dat muziek in een vierkwartsmaat die ongeveer negentig beats per minuut heeft en voornamelijk uitgevoerd is door strijkers en piano, extra ontspannend is. Via iTunes of You TubeĀ (zoek op Night School Sleep Music), vind je deze speciaal gecomponeerde muziek die je via je smartphone of tablet kunt afspelen als je moeilijk in slaap kunt komen. Met ons ontspanningskussen -te koop via onze website- waar je je smartphone op kunt aansluiten, kom je met deze beats vast makkelijker in dromenland!