Eten en slapen, we doen het allemaal anders!

Het ene onderzoek naar wat gezonde voeding is, is nog maar net gepubliceerd of het volgende onderzoek wordt al weer met grote letters aangekondigd. Waarbij de conclusies geregeld tegenstrijdig zijn. Wat eerst gezond genoemd wordt, blijkt later toch niet zo gezond te zijn of zelfs ongezond. Is brood nu wel gezond of niet gezond en is speltbrood gezonder dan brood zonder spelt? Jarenlang dronken we met plezier een glaasje rode wijn. Lekker en nog goed voor hart en bloedvaten ook; wat let je. Helaas blijkt alweer uit onderzoek met alweer duizenden proefpersonen dat rode wijn toch niet gezond is. Op 24 november publiceerde de Volkskrant een wellicht baanbrekend onderzoek naar gezonde voeding met als conclusie: elke persoon reageert anders op ‘gezond voedsel’. In het onderzoek werd per persoon op basis van vele metingen ( sport, slaap, stoelgang, cholesterol, gewicht etc.) berekend welk voedingspatroon hun bloedsuikers stabiel zou houden. De voorspelling kwam in het overgrote deel van de gevallen uit. Zo zal het ook werken met conclusies uit slaaponderzoek. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet. Veel mensen slapen na bijvoorbeeld yogaoefeningen als een roos, ik word er klaar wakker van. Hoe kunnen we jou dan helpen met je slaapproblemen? De aanpak van Slapen als een roos is natuurlijk ook gebaseerd op allerlei onderzoeken, waarvan sommigen misschien inmiddels ook tegenstrijdig zijn. Gelukkig hebben wij ook een soort rekenmodel zoals in dat laatste onderzoek naar gezonde voeding werd gebruikt. In een gratis kennismakingsgesprek, brengen we jouw individuele situatie in beeld aan de hand van relevante kenmerken; vervolgens maken we een plan op maat voor jou. Niet vanuit een rekenkundig model, maar door aan te sluiten op de kenmerken die op jou van toepassing zijn. Hier ga je mee aan de slag en vervolgens stellen we jouw plan van aanpak bij op basis van je ervaringen. Dus stop met algemene slaapadviezen en maak een afspraak  voor een gratis kennismakingsgesprek.