Bijzondere manier om in slaap te vallen, voor jou en je kind!

Heb je een drukke kleuter of 6-jarige die ‘s avonds maar niet in slaap kan komen, wat je ook verzint en doet? Kijk maar eens of dit de oplossing is! Het onlangs ook in het Nederlands vertaalde boek: ‘het konijn dat in slaap wil vallen’, is zo slaapverwekkend dat zowel degene die voorleest als degene die voorgelezen wordt, er bij in slaap valt of heel slaperig wordt. Het boek gaat over het konijn Roger dat op zoek gaat naar de beste manier om in slaap te vallen. Onderweg komt hij o.a. oom Gaap, de Slaap Slak en de Uil met de Zware Oogleden tegen. De auteur, de gedragswetenschapper Carl-Johan Forssen Ehrlin is taalwetenschapper en gedragspsycholoog. Hij maakt gebruik van meditatietechnieken en herhalingen met een hypnotiserende werking. ‘Denk langzaam, adem kalm en langzaam, kalm en langzaam’, krijgt het konijntje als advies op zijn zoektocht. Het boek begint met de waarschuwing om dit boek nooit voor te lezen in de buurt van iemand die auto rijdt, levensgevaarlijk! Vooraf geeft de schrijver aanwijzingen over hoe hoe je het boek het beste voor kunt lezen om een maximaal effect te realiseren. Je komt soms wat eigenaardige zinsconstructies tegen; allemaal bedoeld voor het gewenste effect. In Amerika staat het boek op de eerste plaats van verkochte boeken bij Amazon.com. Ben je nieuwsgierig en wil je het boek bestellen? Dit kan voor €9.95 (zonder verzendkosten) bij Prometheus via de webwinkel. Leuk als je laat horen wat jij en je kinderen van dit boek vinden. Dat kun je doen door op deze blog te reageren.