Daar zit muziek in!

Enkele weken geleden te lezen in de Volkskrant: een muziekje, of prettig geluidje bijvoorbeeld kwinkelerende vogeltjes of ‘suffe klanken'(?!) kunnen helpen bij het verbeteren van de slaap. Dit geluid draagt bij aan een ontspannen brein, volgens slaapprofessor Ton Coenen. En een ontspannen brein is een absolute voorwaarde om in slaap te kunnen vallen. Slaapdeskundige Hans Hamburger geeft aan dat sommige mensen de stilte eng vinden, of dat het geluid of muziekje omgevingsgeluid kan overstemmen, of dat muziek hinderlijk oorsuizen kan camoufleren. Hij adviseert geen apparaten met blauw scherm te gebruiken of oortjes. Het blauwe licht houdt ons uit de slaap en de oortjes kunnen danig in de weg gaan zitten. Voldoende reden om te denken aan ons ontspanningskussen! Ik heb er deze winterslaap-periode een paar keer heerlijk op geslapen. Met die prachtige muziek van Philipp Glass, horend bij de film The Hours in mijn kussen sliep ik echt als een roosje. De film kijken voor het slapen gaan adviseer ik niet; best heftig, wel heel mooi. Tot slot wens ik jou en de jouen alle goeds toe voor 2016. En denk aan een mooi, fijn geluidje voor het slapen gaan; daar zit muziek in!