Goed nieuws: weg met blauw licht

Het is al lang een thema: het blauwe licht van je pc, laptop of smartphone belemmert je bij het in slaap vallen. Wij hebben er hier op onze site regelmatig over geschreven. Goed nieuws: er is een modus ontwikkeld, de nachtmodus, ‘nightshift’, om jou minder last te bezorgen van het blauwe licht. Deze nachtmodus zorgt ervoor dat het blauwe licht vermindert, als de zon ondergaat. Het scherm verandert dan automatisch in warmere gele kleuren, het blauwe licht vermindert. ‘s Ochtends, als de zon opkomt verandert de display weer in zijn normale kleuren. Helemaal goed nieuws: Apple gaat er voor zorgen dat deze nachtmodus in de nieuwe update meegenomen gaat worden.  En dat is een mooie ontwikkeling, lijkt me. Het is heel makkelijk om de nachtmodus in te stellen. Helaas ondersteunen de oudere apple modellen de nachtmodus niet. De gebruikers van het android besturingssysteem kunnen een app updaten via google Play Books. Mijn zoon is blij met deze ontwikkelingen; hij hoeft geen aparte toeren meer uit te halen om het blauwe licht te vermijden op zijn telefoon.