Lekker kersen eten en nog beter slapen ook?!

Ja, kersen zijn niet alleen lekker, maar helpen je ook nog eens om beter te slapen. Goed nieuws in het zomerseizoen waarin kersen volop te krijgen zijn. Je wordt er slaperig van. Onderzoek op de Pennsylvania Universiteit laat in een pilot studie zien dat volwassenen die ‘s ochtends en ‘s avonds kersensap drinken sneller in slaap vallen en gemiddeld 6% langer slapen. Mooi dat je dit met kersen eten of kersensap drinken kunt bereiken. En bovendien gaat het om een 100% natuurlijk product in plaats van melatoninepilletjes.

Hoe werkt dat dan? In kersen zit een natuurlijke vorm van melatonine, een hormoon dat de slaap-waakcyclus reguleert. Een gezond hulpmiddel dus voor mensen die moeilijk in slaap vallen. Ook geschikt voor mensen bij wie het dag-en nachtritme verstoord wordt door ploegendiensten of een jetlag. Naast melatonine bevatten kersen ook nog eens anti-oxidanten die een positieve invloed hebben op leeftijdgereleteerde aandoeningen zoals diabetes, jicht en artritis. Dus lekker kersen eten deze zomer en als het kersenseizoen voorbij is ga je over op een flesje kersensap!

We zijn de laatste tijd actief op Facebook. Geinteresseerd? Leuk als je onze pagina liked.