Leef nu

Tsjonge, tsjonge, het slapen wil een tijdje niet echt lukken. Ik dacht dat ik die fase achter me had liggen…. Mijn werk levert stress op en die stress ligt ‘ s nachts naast me op mijn kussen. Ik word vaak rond een uur of drie wakker en val dan niet meer in slaap. Wat ga ik daar aan doen? Even dacht ik het gevonden te hebben. Gewoon, ‘stoppen met denken’.  Ik heb dat ergens gelezen; je gedachten roepen emoties op, die zorgen weer voor de aanmaak van adrenaline en daardoor lig je wakker. Ach, ach, wat loop ook ik in de valkuil, waar ik onze klanten steeds voor waarschuw ….. De valkuil dat je ook maar ergens de illusie kunt hebben dat je ‘s nachts slaap ook maar enigszins af kunt dwingen….. Nee dus, echt niet. Lekker kunnen slapen is een leefwijze, een manier van leven. Lekker slapen begint overdag bij het wakker worden. Ik lees wederom het boek ‘Lekker slapen van Deepak Chopra’.  Ik grijp naar het boek van Tolle ‘Leven in het nu’. En ik sta ‘s ochtends met volle aandacht mijn tanden te poetsen, tand voor tand; de rust daalt weer op me neer en komt weer in me. ‘s Avonds op tijd naar bed, geen gewerk tot laat in de avond en de dag netjes afbouwen. Ik beleef tot in mijn tenen dat ik ons ‘slapen als een roos’ spoor weer te pakken heb, gelukkig.

Meer weten over onze workshop?

Ken je iemand die mogelijk geïnteresseerd is? Stuur s.v.p. onze blog door.

Andere blogs van Carla en Onnie

Wil je onze pagina liken op Facebook? Graag! Dank je wel.