Slaap lekker-Randell

Lekker slapen is niet een onderwerp waar de kranten elke dag bol van staan. Toch is het een onderwerp met vele boeiende kanten! Het boek ‘Slaap lekker’ van David Randell geeft een op Amerikaanse leest geschoeid inkijkje in alle ins en outs van slecht slapen.

‘ Slaap is geen pauze moment in ons leven. Het is het ontbrekende deel van de puzzel van wat het betekent om te leven.’

Het boek vertelt over vele kanten van slapen. Het maakt bijvoorbeeld duidelijk wat een ingrijpende en destructieve invloed slecht slapen kan hebben op individuen maar ook op (delen van) de samenleving.  Hoe slecht slapen de mensen uit het Amerikaanse leger beïnvloedt en hoe dat doorwerkt op de resultaten. Vele technische ontwikkelingen leiden tot supersonisch gevechtsmateriaal…. De effecten daarvan worden teniet gedaan als de gebruikers  doodmoe zijn. Wat een verspilling van ontwikkelingskosten, zou je zeggen…

Ook in de  wereld van de misdaad is slapeloosheid en slaapwandelen een item. Bij voorbeeld mensen die tijdens hun slaap mensen vermoorden; zijn ze schuldig of niet?

Sporters die veel investeren in training, en van wie de resultaten ‘huppelakee’ te niet worden gedaan door slechte slaap…

‘Ik kan niet slapen’ heeft vele individuele en maatschappelijke gevolgen. Wij gaan dat nog meer uitdragen op deze site. Houd ons in de gaten. In de regio Nijmegen, en daarbuiten! Hoe zou slecht slapen van invloed zijn nu, mede oorzaak van vele korte lontjes?!

Volg ons op Facebook!
Vind je deze blog leuk, stuur hem door naar jou bekende slechte slapers.
Meer blogs