In- en ontspannen, hoe doe je dat?

Het is maandag, ik schrik wakker van de wekker, zie in een flits de drukke dag die voor me ligt en spring mijn bed uit. Douchen, ontbijten, de deur uit, op naar mijn eerste afspraak. In de haast ben ik mijn telefoon vergeten, dus snel weer terug naar huis, waar ligt die telefoon nou… De stress slaat toe.

De dag vliegt in hoog tempo voorbij; ‘s avonds naar een inspraakavond over een hotel dat tegenover ons huis gebouwd gaat worden; nog even druk napraten met mede boze buurtbewoners en dan naar huis.

De krant doorkijken, het laatste journaal en dan……. ha fijn naar bed, waar ik mezelf uren later nog steeds klaarwakker aantref.

Dezelfde maandag; ik word wakker en blijf nog even lekker liggen, hoor de vogels, zie dat het een zonnige dag is en realiseer me dat het een drukke dag wordt met veel afspraken.

Hoe ga ik dat aanpakken, zodat ik vanavond, als ik weer in bed lig, tevreden terug kijk op deze dag en slaap als een roos?

Om te beginnen, bedenk ik wanneer ik pauzes kan inplannen en of er een klus is die ik ook morgen kan doen.

Ik besluit de informatieavond te laten schieten; ik hoor wel via de buren wat daar besproken is.

En tussen de middag, neem ik mijn boterhammen mee naar buiten en ga een half uurtje in het zonnetje zitten.
Zo dat geeft rust en en energie voor de iets minder drukke dag die voor me ligt. Ik ga douchen, aankleden, ontbijten en stap de zonnige dag in.

‘s Avonds ga ik nog even een wandeling maken en stap dan moe en tevreden in bed en…… slaap als een roos.

Zo mooi gaat dat natuurlijk niet altijd, maar het helpt enorm om lekker te slapen.
Vind je deze blog de moeite waard? Stuur hem dan door aan een jou bekende slechte slaper!
Kijk ook op Facebook.

Meer blogsĀ